начало | за нас | представяне

Фирмено представяне

Медикалог е дружество с ограничена отговорност, регистрирано на 16-10-1998 г. от Софийски Градски съд по ФД № 12194 /1998. Фирмата се занимава професионално с въздушна спедиция и митническо представителство. Разполагаме със собствен офис на адрес : 
Гр.София - 1540
Летище София
бл.3, ет.2, офис 1

Медикалог е агент по продажби на всички авиокомпании, опериращи в България – България Еър, Луфтханза и Австрийски Авиолинии, Бритиш Еъруейс, Турски авиолинии,  Ел Ал, Чешки авиолинии, Кипърски авиолинии, Румънски авиолинии  и много други авиопревозвачи. Дружеството ни има сключен договор с хендлинг агентите на авиокомпаниите – Соф Кънект и Авиейшън Сървисис.

Като член на ИАТА, фирмата разполага с въздушни товарителници, позволяващи оформяне и транспорт на всички товари от Летище София , включително опасни товари, бързоразваляеми продукти, тленни останки, живи животни. Обработката на специални видове товари е възможна от нас, поради наличието на сертификати-притежание на служителите във фирмата.

Клиенти на Медикалог са предимно юридически лица, редовни износители , използващи въздушен транспорт за доставка на пратки по сключени от тях договори . Въздушният транспорт е предпочитан, поради краткото транзитно време / от 1 до 3 дни до всяка точка на света / и условията по договора за превоз.

Ежедневно фирмата извършва документална обработка на товари по експорт, като издава митнически декларации, попълва търговски фактури и други, съпътстващи износа документи, прави резервации за полет и издава въздушни товарителници, според изискванията на ИАТА и инструкциите на изпращача. 

В продължение на 25 години Медикалог успя да изгради мрежа от агенти в цял свят, с които работим на неутрален принцип и това позволява гъвкава ценова политика.

Днес фирмата предлага пълно и комплексно обслужване на входящи и изходящи товари / организиране на въздушен транспорт-избор на превозвач, митническо представителство, включително издаване на митническа декларация, плащане на данъци и такси, допълнителни заверки на документи в различни ведомства и доставка на обмитена стока до адрес на краен клиент/. Считано от Юни 2007 г. Медикалог е член на IATA.

Медикалог ЕООД оперира и като митнически брокер, на база издадено от Агенция Митници постоянно разрешение за митнически агент, като извършва пряко представителство на юридически лица пред митническите учреждения в страната.

Особено важно място във фирмената политика заема обучението и квалификацията на персонала . Служителите на Медикалог са сертифицирани от ИАТА / международна асоциация на въздушните превозвачи/ и ФИАТА / международна асоциация на въздушните спедитори /, след успешно завършени специализирани курсове.

Дипломите на спедиторите се подновяват периодично с цел поддържане на необходимото ниво. Във фирмата работят професионалисти, завършили Cargo Introductory course – 1998, Cargo Rating – 1998, Cargo Rating – 2004, Dangerous goods – 1994,Dangerous goods – 1996, Dangerous goods – 1998, Dangerous goods-2006, Introductory course- 2008, Dangerous goods -2009, 2010,2014, 2016,2018, 2021

Медикалог е на разположение на всеки търговец  за оказване на съдействие при износ или внос на стоки от и до Летище София.

Успехът на фирмата е резултат от добрата търговска политика, професионализма и постоянството на служителите, както и лоялността на всички клиенти, с които дружеството работи. Ние обслужваме професионалисти и това изисква да поддържаме високо качество на услугите си.

02/Aug/2023/VT

 

Контактна информация

Моля, изберете местоположение:
websense_alt
Уеб Дизайн & Разработка: